achtergrond

Hammam

Hammam betekend in het Arabisch “verspreider van warmte”. De Arabieren ontdekte dat de warmte in de achtergelaten badhuizen van de Romeinen prettig was om je mee af te spoelen.

In deze tijd is het een heerlijke ontspannende behandeling om weer lekker fris en schoon de dag tegemoet te zien. Het verwijderen van de dode huidcellen is ook een prima start voor een zonnige vakantie of voor de start van de zomer. Door dode huidcellen te verwijderen, krijg je een egalere bruine kleur en deze blijft ook langer.

In combinatie met een ontspannende massage met warme olie en eventueel bamboestokken is dit een aanrader voor totale ontspanning en een echt vakantiegevoel.

De Hammam massage bestaat uit de volgende onderdelen: Hammam

  • Het lichaam wordt volledig gescrubd met dode zeezout
  • Met warme kompressen wordt de huid ontdaan van de dode huidcellen
  • Het lichaam wordt met een zeepzak voorzien van zeepschuim volgens Hammam traditie
  • Met het zeepschuim wordt het lichaam gestimuleerd om afvalstoffen los te laten en af te voeren
  • De rug krijgt een heerlijke “Rhassoel”pakking

Tijdens de Hammam behandeling wordt er met natuurlijke producten gewerkt zoals:

  • Olijfzeep, gemaakt in gebieden waar olijfbomen groeien. Ze worden meestal gemaakt van een mengsel van olijfolie, larierolie en soda. Vooral voor mensen met huidproblemen hebben baat bij deze zeep en er kan zelfs kleding mee gewassen worden. Heerlijk voor ieders huid dus.
  • Rhassoul is leem/klei met de unieke samenstelling om overtollig huidvet en huiddeeltjes te binden. Het tast niet ons natuurlijke beschermlaag aan. Wanneer de pakking wordt verwijderd verdwijnen alleen deze overtollige huidvetten en huiddeeltjes. Onze beschermlaag blijft intact.
  • Scrubzout: De Zee bevat ruim 40 verschillende mineralen, halogenen en sporenelementen. Deze samenstelling zorgt ervoor dat Scrubzout een helende en therapeutische werking heeft op je huid. Door de ronddraaiende masserende beweging met het Scrubzout wordt de doorbloeding van de huid op een hoger niveau gebracht, de vetverbranding gestimuleerd en je huid gevoed met de vele rijke mineralen uit de Zee. Hierdoor verwijderen we de dode huidcellen en krijg je een heerlijke zachte en soepele huid.

Kijk hier voor verschillende soorten massages en prijzen.

Hammam 1 Hammam 2 Hammam 3 Hammam 4 Hammam 5 Hammam 6
watermerk