achtergrond

Rebozo Massage

De Rebozo massage is vernoemd naar de traditionele doek uit Midden- en Zuid Amerika. Het is een lange doek van 2.5 tot 3.5 meter lang en is 65 tot 90 cm breed.

Met deze doek wordt door middel van wiegen en schudden een zeer laagdrempelige massage gegeven. Je houdt de kleding aan en de masseur gebruikt de doek als verlenging van de handen. Hierdoor ontstaat indirect lichaamscontact wat toch wordt ervaren als direct contact.

Deze massage is voor bijna iedereen geschikt. Het kan gegeven worden aan alle leeftijdsgroepen, mensen met een beperking en voor, tijdens en na de zwangerschap.

Rebozo houdingDe massage kan in verschillende houdingen gegeven worden. Zittend, staand, liggend en in hurkhouding. Door het gebruik van de Rebozodoek word je lichaam, door gebruik te maken van de zwaartekracht, in beweging gebracht, waardoor er een natuurlijk ritme ontstaat. Dit ritme zorgt ervoor dat je lichaam op een aangename manier de spanning los laat.

De Rebozo Massage kan ook toegepast worden tijdens je zwangerschap, in de kraamtijd en de eerste weken na je bevalling, als er geen complicaties zijn. Tijdens de zwangerschap word de baby tijdens de massage in de buik meebewogen, hierdoor komt ook de baby tot rust. Na de bevalling kan een sluitende massage zeer prettig voor je zijn. Deze sluitende massage is om je weer tot jezelf te laten keren. Je bent 9 maanden en ook na de bevalling helemaal op je baby gericht. Met deze massage kan je weer helemaal terug keren in je eigen lichaam.

De Rebozo Massage kan bijna overal gegeven worden met weinig middelen. Het is ook een zeer geschikte Massage om op locatie of thuis gegeven te worden.

Kijk hier voor verschillende soorten Rebozo massages en prijzen.


Rebozo staand Rebozo liggend
watermerk