achtergrond

Zwangerschap massage

To keep the body in good health is a duty...
otherwise we shall not be able to keep our mind strong and clear
-Buddah-

Een zwangerschap massage draagt bij aan een comfortabele zwangerschap. Bij het masseren komt het geluk hormoon Oxytocine los. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je beter gaat voelen. Wanneer je zwanger bent, zorgt dit hormoon ook voor ontspanning van de buik. Doordat de buik ontspannen is, zorgt het voor een beter spijsvertering, waardoor organen vitaliseren. Wanneer je zwanger bent, heeft dit voordelen:

  • Het op gang brengen/houden van de stoelgang;
  • Het bevorderd de aanmaak van bloed, waardoor het ijzergehalte toeneemt (voorkomt bloedarmoede)

Vooral aan het einde van een zwangerschap kan een massage veel uitmaken. Rugklachten, pijnlijke spieren en gewrichten komen in deze fase het meest voor. Wacht niet tot er erge klachten zijn, maar komt tijdig voor ontspanning. De massage zorgt er ook voor, dat de veranderingen van het lichaam bewuster worden ervaren. Het bewust zijn van de veranderingen en de baby in de buik hebben een positief effect. Hierdoor is er minder stress, zijn er minder klachten en is er minder kans op complicaties voor of tijdens de bevalling.

Een cursus met partner kan er voor zorgen dat de zwangerschap makkelijker en ontspannen verloopt. Het betrekken van de partner voor (maar ook tijdens) de bevalling geeft ontspanning in de relatie van moeder/kind/partner.

StoelmassageDe massage van 30 minuten wordt op een stoel (zonder zijleuningen) gegeven. Je ligt hierbij met je hoofd en armen op tafel, comfortabel ondersteund door kussens.
Zijligging

De massage van 60 minuten wordt gegeven in een zijligging op de massagetafel. Ondersteuning van kussens, zorgt voor een comfortabele houding.


Klik hier voor de soorten massage en prijzen.

 

Zwangerschap massage 1
watermerk